Castellano Valencià Aculliber
Búsqueda general Por bibliografía Por autor Por tema Por año Por título

Base de documentos

Detalles

Id: 1895

Título: D. Carlos María de Borbón i Austria-Este

Contenido:

Comentarios en la página de Facebook:

José Llorca: Tarjeta postal con la siguiente dedicatoria de puño y letra por D. Carlos de Borbón -RECUERDO AFECTUOSO AL CIRCULO CARLISTA DE BOCAIRENTE - fIRMADO Y RUBRICADO CARLOS ----- El perro se llamaba Leó

Vicente Santonja Gisbert: Aquest senyor, tan seriós i ben plantat, es D. Carlos María de Borbón i Austria-Este (1848-1909), tercer pretendent de la dinastía carlina a la corona d'Espanya.

Després d'haver fracasat, mitjançant la força de les armes (3ª Guerra Carlina: 1872-1876), en el l'intent d'aconseguir dita corona, es va exilar a diferents paisos europeus, sense poder dur a termini la promesa que va fer al deixar terres espanyoles: ¡Volveré...!

Era l'any 1895, quant escriu des d'Italia una carta al seu delegat a Eapanya i jefe de la Comunió Católica Monárquica: Marqués de Cerralbo, demanant-li que per fer honor a tots els que al llarg del segle dènou havíen caigut defençán la causa carlina, el dia día 10 de Març de cada any fora la festa dels Martirs de la Tradició.

Es per aixó que al nostre poble on l'ideari carlí va estar tant enrailat, es muntara al Sant Crist i a la Creu dels Carlistes, per cel-lebrar eixa festa el diumenge més proper al dèu de març. D'ahí que aleshores tingam tanta constancia fotográfica de dita festa, al álbum del nostre grup.

Autor:

Bibliografía: Fotografía

Fecha: 01/01/1890

Referencia: Fotografía histórica

Comentario:

-----------------------------------

Imagen obtenida de la página de Facebook "Memòria Gràfica de Bocairent", y pasada a esta web con permiso de José Llorca, que es quien la incorporó.

Se han respetado los comentarios que aportan nombres, fechas o datos de interés

Fecha aproximada

Archivos relacionados:
« Volver

Estadísticas

En nuestra base de datos hay, en este momento:

2.166 fichas en Bibliografía

154 Biografías

29 Bienes culturales

5 Rutas

Enlaces relacionados

Blog de José L. Martínez ÁngelJosé Antonio Bernat Bacete - FotografíasAjuntament de BocairentAjuntament de Bocairent - Regiduria de CulturaAsociación Paleontológica Alcoyana ISURUSBocairent turistic ::: El color de la HistòriaBlog de Rafael Vidal TipotaneComisión Pro-Monasterio de BocairentDirecció General De Patrimoni Cultural ValenciàFestes de Moros i Cristians a Sant Blai - Bocairent-Parroquia Assumpcio De Nostra Senyora De BocairentMariano - BocairentMemòria Gràfica de BocairentProyecto PAHISCUL M.A.
Pàgina allotjada a Alesc | C/ Mestre Serrano, 2 baixos 46880 BOCAIRENT (València) | Tel./Fax: 962 350 143 | e:mail info@alesc.com